Єрмак обговорив гарантії безпеки з радниками глав США, Британії, Німеччини і Франції

Середа, 4 травня 2022, 11:05

Керівник ОП Андрій Єрмак у форматі відеоконференції обговорив з радниками лідерів США, Британії, Німеччини, а також з послом Франції безпекові питання та посилення санкційної політики щодо РФ.

Про це повідомила пресслужба ОП, повідомляє "Європейська правда".

Єрмак поспілкувався з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном, радником прем’єр-міністра Британії з національної безпеки Стівеном Лавгроувом, радником федерального канцлера Німеччини із зовнішньої політики Єнсом Пльотнером, послом Франції в Україні Ізабель Дюмон та іншими представниками французької сторони.

Україна запропонувала Китаю стати одним із гарантів безпеки - Кулеба

Єрмак поінформував співрозмовників про перебіг подій на фронті, зазначивши, що найскладнішою ситуація залишається на південному сході України, де Росія зосередила значні сили.

Також він розповів про евакуаційну місію із заблокованого російськими військами міста Маріуполя на Донеччині. Водночас, як зазначив Андрій Єрмак, російські війська і надалі обстрілюють "Азовсталь", де й досі перебувають цивільні та поранені військові, які потребують невідкладної медичної допомоги. Гуманітарна ситуація в Маріуполі залишається катастрофічною.

У межах постійного діалогу сторони продовжили обговорення майбутніх гарантій безпеки для України. Україна зацікавлена в отриманні чітких і конкретних гарантій, зазначили в ОП.

Також сторони обговорили підготовку наступного санкційного пакету стосовно Росії. План дій щодо посилення санкцій, який напрацювала міжнародна експертна група Єрмака-Макфола, був переданий партнерам України.

Глава МЗС Дмитро Кулеба у 29 квітня закликав світові держави визначитись, які гарантії безпеки вони готові надати Україні.

Як відомо, ​​Україна домагається від Заходу гарантій безпеки, як для країн НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: