Молдова має плани на випадок "песимістичних" сценаріїв через війну в Україні - Санду

Середа, 4 травня 2022, 14:06

Президентка Мая Санду заявила, що Молдова має плани на випадок надзвичайної ситуації за "песимістичних" сценаріїв через побоювання, що вона може бути втягнута у війну в Україні.

Про це Санду сказала на пресконференції з главою Євроради в Кишиневі у середу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Санду зазначила, що Молдова не бачить безпосередньої загрози через перекидання заворушень від війни в Україні на свою територію, незважаючи на провокації проросійських сепаратистів у Придністров’ї.

ЄС надасть Молдові додаткове військове обладнання

Україна звинуватила Росію в спробі втягнути Молдову у війну. Кремль висловив "занепокоєння" через ситуацію в сепаратистському регіоні Молдови.

На запитання, чи стурбована вона через можливі заворушення в найближчі дні, Санду відповіла, що "ми не бачимо неминучої загрози найближчим часом".

"Але, звісно, ​​у нас є плани на випадок непередбачених ситуацій для таких сценаріїв, які є менш оптимістичними або песимістичними", - зауважила президентка Молдови.

Вона повторила свою характеристику останніх подій як "провокацій" з боку сепаратистів і сказала, що поліція Молдови робила все, що могла, на підконтрольній території, щоб забезпечити стабільність.

Влада невизнаного Придністров’я днями повідомила про низку терактів і вибухів, у яких звинуватила Україну.

Про загострення ситуації у Придністров'ї дивіться відеопояснення "Європейської правди", або читайте у текстовій версії: 

Придністровська спецоперація. Що стоїть за терактами у Молдові та як має діяти Україна.

Дивіться також: Молдова з нами чи з РФ у війні? Тверезі пояснення, інсайди та важливі деталі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.