Канцлер Німеччини натякнув, що чекає "кроку назустріч" від Києва після відмови Штайнмаєру

Середа, 4 травня 2022, 17:41

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав Україну зробити свій внесок у налагодження відносин після скандалу з відмовою Києва приймати візит президента Франка-Вальтера Штайнмаєра. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

"Те, що президента попросили не приїздити - це проблема для уряду і народу Німеччини… І Україна також має зіграти свою роль", - сказав Олаф Шольц у коментарі ЗМІ після зустрічі уряду, не зазначивши, яких саме кроків очікує.

Шольц також зазначив, що спілкувався зі своїм політичним опонентом, лідером ХДС Фрідріхом Мерцом, щодо його поїздки в Україну. 

Нагадаємо, у середині квітня візит Штайнмаєра зірвався, оскільки українська сторона відмовилась його приймати через багаторічні тісні відносини з Росією.

Олаф Шольц визнав, що не хоче їхати до Києва, поки там не побуває президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник розкритикував відмову Шольца від візиту до Києва, зазначивши, що той "вдає ображену ковбасу" (німецький фразеологізм, який означає "вдавати невинно ображеного" - Ред.). 

Мерц після візиту до Києва та Ірпеня порадив канцлеру Олафу Шольцу все ж приїхати до України, тому що дистанційні розмови не замінюють спілкування і вражень під час реального візиту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: