Глава МЗС Естонії: за шостим пакетом санкцій ЄС має йти сьомий

Четвер, 5 травня 2022, 08:06

На думку міністра закордонних справ Естонії Еви-Марії Лійметс, ЄС слід безперервно посилювати економічний тиск на Росію, запроваджуючи нові пакети санкцій.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

"Зараз Євросоюз продемонстрував виняткову єдність при прийнятті нових санкцій. І зараз, коли ми приймаємо шостий санкційний пакет, дуже важливо, щоб ми після цього одразу почали рухатися далі", - сказала Лійметс.

На її думку, нові санкції мають поширитися на ті сектори російської економіки, які поки що не порушені обмежувальними заходами.

"Важливо розпочати обговорення тих галузей економіки [РФ], тих секторів, про які ми ще не змогли домовитися. Такий рух крок за кроком зараз є, і це найважливіше, щоб після прийняття шостого санкційного пакета ми почали б рух до сьомого пакету санкцій" , – пояснила міністр закордонних справ Естонії.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії представила деталі шостого пакета санкцій проти Росії за її агресію проти України.

Урсула фон дер Ляєн пояснила, що поставки сирої нафти з РФ припиняться протягом шести місяців, а продуктів нафтопереробки – до кінця року.

В угорському уряді заявили, що план Євросоюзу щодо повної заборони російської нафти незадовільний, оскільки загрожує енергетичній безпеці Угорщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.