Президент Болгарії вважає небезпечним кроком рішення парламенту допомогти Україні 

П'ятниця, 6 травня 2022, 13:34

Проросійський президент Болгарії Румен Радев вважає, що рішення парламенту надати допомогу Україні, яке виключає поставку озброєння, є небезпечним кроком до втягнення Болгарії у війну.

Радева цитує news.bg, повідомляє "Європейська правда".

Відповідаючи на запитання про рішення болгарського парламенту надати Україні допомогу, яка не містить зброї, Радев сказав, що "партії ігнорують здоровий глузд, оскільки їхнє рішення є небезпечним кроком до втягнення Болгарії у війну".

"Конфлікт не буде коротким, він буде наростати і вимагатиме розумних рішень, а навіть саме формулювання "військово-технічна допомога" досить розтяжне і ризиковане", - сказав Радев відомий проросійськими заявами.

Він закликав не допустити, щоб військові пристрасті перекинулися на Болгарію, закликав політиків не сіяти розкол у суспільстві. 

Парламент Болгарії у середу затвердив рішення про ремонт української військової техніки на оборонних підприємствах, проте про надання озброєння і боєприпасів не йдеться.

Ухвалене рішення включає заходи щодо подолання наслідків економічних санкцій і гуманітарну, фінансову та військову допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.