Польща скасовує стан епідемії щодо коронавірусу

П'ятниця, 6 травня 2022, 15:08

Польща з 16 травня скасує стан епідемії щодо коронавірусу, замінивши його "станом епідемічної загрози".

Як повідомляє PAP, про це оголосив міністр охорони здоров’я Адам Недзельський. 

Стан епідемії діяв у Польщі безперервно з 20 березня 2020 року. 

"Це не означає кінець епідемії, але, умовно - перемикання червоного індикатора, який був у нас два роки, на помаранчевий - який означає, що ризик залишається, але ситуація змінюється у правильному напрямку",  - зазначив міністр. 

За його словами, у Польщі продовжує спадати приріст заражень і показники госпіталізації хворих на коронавірус, і моделювання прогнозують, що така тенденція збережеться у наступні місяці. 

Також поки не виявили мутованих варіантів вірусу, які могли би бути загрозливішими, ніж ті, що циркулювали раніше. 

Адам Недзельський зазначив, що ймовірно пандемія переходить в ендемію - тобто ситуацію, коли вірус продовжує циркулювати, але завдяки вакцинації і незначній кількості випадків, коли люди хворіють із серйозними симптомами, він не становить серйозної проблеми.

Стан "підвищеного епідемічного ризику" триватиме щонайменш до вересня 2022 року, тому що восени тенденція знову може змінитися.

"Справжня перевірка того, що у нас відбувається з епідемією, настане у вересні - можна очікувати, що з відновленням навчального року і завершенням відпусток знову буде підвищена передача вірусу і певна сезонність, яку ми вже спостерігали раніше", - зазначив Недзельський. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: