Британія підвищила мита на російську платину і паладій в рамках нових санкцій

Понеділок, 9 травня 2022, 08:06

Велика Британія оголосила в неділю про підвищення мита на імпорт платини та паладію з Росії та Білорусі в рамках нового пакету санкцій на суму 1,7 мільярда фунтів стерлінгів.

Про це йдеться у заяві британського уряду, пише "Європейська правда".

Британія оголосила про додатковий пакет обмежень на імпорт на суму 1,4 мільярда фунтів стерлінгів, підвищивши тарифи на 35% на такі продукти, як хімікати, платина та паладій.

Росія є однією з провідних країн-виробників платини та паладію та сильно залежить від Британії щодо експорту платини та паладієвої продукції.

Оголошені заходи охоплять також понад 250 мільйонів фунтів стерлінгів британського експорту та спрямовані на товари у секторах російської економіки, які найбільше залежать від британських товарів, такі як хімікати, пластмаси, гума та обладнання.

Загалом Велика Британія оголосила про обмеження на імпорт з Росії на суму понад 2,4 мільярда фунтів стерлінгів, за винятком повідомлень, пов’язаних з енергетикою.

Нагадаємо, Сполучені Штати запровадили санкції проти керівництва Сбербанку та Газпромбанку, а також проти низки суден та кремлівських телеканалів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.