Україна та Польща вперше проведуть міжурядові консультації в широкому форматі

Середа, 1 червня 2022, 14:47

У Києві в середу відбудуться перші міжурядові консультації України та Польщі в розширеному форматі, за підсумками яких сторони підпишуть низку двосторонніх документів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в інтерв’ю польському телеканалу TVP INFO заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, уряди України та Польщі проведуть" перші в історії міжурядові консультації в такому широкому форматі" щодо відкриття кордонів та в'їзду з України на митну територію ЄС.

"Ключовими напрямками буде покращення співпраці прикордонних служб, а також процедур, пов’язаних із єдиним митним контролем, коли йдеться про перетин кордону. В основному це стосується транзиту товарів через Польщу в Україну та з України, а також інших питань, зокрема дипломатичної підтримки та підтримки Польщею зусиль України щодо вступу до ЄС", - сказав Шмигаль.

Він також зазначив, що Польща однією з перших підтримала Україну зброєю, і підкреслив активну співпрацю з польським урядом.

Інформацію про проведення українсько-польських консультацій у середу підтвердили і в уряді Польщі.

"Сьогодні в Києві відбудуться польсько-українські міжурядові консультації. Польща – перша країна після лютневого вторгнення Росії, яка зустрінеться з урядом України у цьому форматі", – написав речник польського уряду Пьотр Мюллер у Twitter.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький наразі перебуває з візитом в Україні. Він відкрив у Бородянці та Бучі контейнерні містечка, які вміщають понад 1000 осіб.

Нагадаємо, 22 травня президент України Володимир Зеленський заявив про домовленість з Польщею про двосторонню угоду, яка має спростити перетин кордону між країнами.

Більше про це читайте у статті: Наближення до Шенгену: що дасть Україні спільний з Польщею контроль за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.