Польща і Україна починають збільшувати пропускну спроможність пункту пропуску "Краковець-Корчова"

П'ятниця, 10 червня 2022, 12:12

Україна та Польща впродовж наступних тижнів збільшать пропускну спроможність на пункті пропуску "Краковець-Корчова" щонайменше на 50%.

Про це повідомило Міністерство інфраструктури на своїй Facebook-сторінці, пише "Європейська правда".

Це відбудеться в рамках проєкту "Відкритий кордон" шляхом збільшення кількості смуг для вантажівок та створення додаткових павільйонів для митного та паспортного контролю.

Польща та Україна домовились про наступні кроки для спрощення перетину кордону

Про це Україна і Польща домовилися в рамках міжурядових консультацій, які відбулися на пункті пропуску "Краковець-Корчова".

"Розраховуємо, що збільшення пропускної спроможності пропуску "Краковець-Корчова" розвантажить інші пункти пропуску польсько-українського кордону.

Цей пілотний проєкт є безпрецедентним успіхом нашої співпраці, здатним прокласти шлях наступним проєктам", - зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Роботи з обох сторін кордону розпочинаються уже в п’ятницю, а нові павільйони на пунктах пропуску будуть створені впродовж найближчих тижнів, додав міністр.

Як Україна та Польща хочуть “прибрати” кордон між державами

У рамках домовленостей Польща створить інфраструктуру, яка дозволить збільшити до одинадцяти кількість смуг руху для вантажівок.

Польща надасть українським прикордонникам контейнерний модуль для створення і запуску нового пункту пропуску.

Крім того, обидві сторони забезпечать необхідну кількість прикордонників та митників.

В рамках проєкту "Відкритий кордон" планується повністю побудувати нові та модернізувати існуючі пункти пропуску на західних кордонах.

У червні уряд України створив робочу групу з питань розвитку та розбудови пунктів пропуску "Відкритий кордон", яку очолив Кубраков. Створення групи дозволить оперативно вирішувати усі проблеми на українсько-польському кордоні, а також розробити спільний покроковий план покращення роботи пунктів пропуску.

Як повідомлялося, Польща та Україна домовилися про наступні кроки для спрощення перетину кордону між країнами, у тому числі - щодо контролю у спільних пунктах пропуску.

Читайте також: Наближення до Шенгену: що дасть Україні спільний з Польщею контроль за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.