Дружина експрезидента Молдови Ігоря Додона стала підозрюваною у справі про корупцію

Понеділок, 13 червня 2022, 19:44

Дружина колишнього президента Молдови Ігоря Додона проходить обвинуваченою у справі про хабар, у якій фігурує і її чоловік.

Про це повідомило молдовське видання NewsMaker, пише "Європейська правда".

Колишній президент Ігор Додон, який перебуває під домашнім арештом за чотирма статтями кримінальної справи, повідомив 13 червня, що його дружина Галина Додон також є підозрюваною у справі про "кульок". 

Інформацію підтвердили виданню в Антикорупційній прокуратурі, наголосивши, що сьогодні її викликали на допит.

Тимчасова голова Антикорупційної прокуратури Єлєна Казаков повідомила виданню, що Галині Додон вручили виклик до прокуратури. 

Також у прокуратурі наголосили, що дружина Додона теж проходить обвинуваченою у справі про хабар, який, за інформацією слідства, експрезидент Ігор Додон отримав від олігарха та лідера Демпартії Володимира Плахотнюка.

Сам Додон перебуває під домашнім арештом. Його підозрюють у пасивній корупції, незаконному збагаченні, держзраді і фінансуванні політичної партії злочинним угрупованням. 

Додон обурився діями прокурорів, заявивши, що ті вручили повістку його дружині, зупинивши її на вулиці, коли вона везла дітей на заняття з шахів. У прокуратурі його звинувачення заперечили.

Читайте також: Зрада президента: як Молдова дійшла до арешту Додона та що це змінить у відносинах з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.