Британія обіцяє поставити РСЗВ Україні вже найближчим часом

Середа, 15 червня 2022, 17:36

Британія незабаром поставить Україні реактивні системи залпового вогню у відповідь на її запит про важке озброєння для відсічі російського вторгнення.

Про це заявив у середу міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Наслідуючи Сполучені Штати, Лондон 6 червня оголосив, що передасть Україні свою реактивну систему залпового вогню, яка має кращу дальність і точність, ніж російська артилерія.

"Я думаю, що їхня поставка є неминучою, а також будуть поставлені боєприпаси до них", – сказав Воллес журналістам в Осло в кулуарах зустрічі Об’єднаних експедиційних сил, які об’єднують 10 країн Північної Європи.

Київ неодноразово закликав своїх союзників надати більш важке озброєння.

На додаток до реактивних систем залпового вогню, Воллес сказав, що Британія також розглядає можливість відправки протикорабельних ракет Harpoon, які, за його словами, також обіцяли Данія та Нідерланди.

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам, виступаючи разом із Воллесом, сказав, що Осло також "розглядає питання про подальші пожертви" Україні, на додаток до 22 гаубиць М-109, приблизно сотні зенітних ракет "Містраль" і близько 4000 протитанкових засобів М72, що вже були надані.

Як повідомлялося, адміністрація Байдена планує виділити Україні нову військову допомогу на суму понад $650 млн, яка включатиме протикорабельні ракети Harpoon.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: