Ryanair відмовився від перевірки знання мови африкаанс після критики

Середа, 15 червня 2022, 19:24

Найбільший європейський лоукостер Ryanair вирішив відмовитися від перевірки знання мови африкаанс у пасажирів із Південно-Африканської Республіки.

Про це у середу заявив виконавчий директор Ryanair Майкл О’Лірі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

За словами О’Лірі, тест на знання африкаанс був простим і складався з 12 питань, як-от назвати гору біля однієї зі столиць ПАР Преторії.

"Вони (пасажири) без проблем заповнювали його. Але ми не думали, що це правильно. Тому ми припинили використання тесту на африкаанс, бо він не має сенсу", – зазначив керівник Ryanair.

Нагадаємо, на початку червня стало відомо, що власників південноафриканських паспортів, які подорожують до Великої Британії з будь-якої іншої європейської країни на літаках Ryanair, зобов’язують проходити тест на знання мови африкаанс.

Як пояснювали в авіакомпанії, запровадження опитувальника на знання африкаанс пов’язане з великою кількістю фальшивих паспортів ПАР, за допомогою яких реєструються на рейси.

Це рішення тоді викликало критику в самій Південно-Африканській Республіці.

Африкаанс – третя за популярністю (з-поміж 11 офіційних) мова Південно-Африканської Республіки, якою користується близько 12% з 58-мільйонного населення країни.

До повалення режиму апартеїду у 1994 році африкаанс був єдиною офіційною мовою ПАР. Ця мова, що виникла у XVII столітті, була тісно пов’язана з расовою сегрегацією в країні з боку білих колоністів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: