Орбан відповів євродепутатам, які критикували його за відмову підтримати санкції ЄС

Четвер, 16 червня 2022, 17:29

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у четвер оприлюднив відповідь на листа 44 депутатів Європейського парламенту, які звинувачували Будапешт у підриві європейської єдності та гальмуванні шостого пакету санкцій ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Index.

Орбан заявив, що позиція Угорщини від самого початку була однозначною: вона засуджує напад Росії на територіальну цілісність і суверенітет України та порушення Будапештського меморандуму.

"Ми хочемо миру. Збройний конфлікт повинен припинитися, а суперечки – врегульовані шляхом переговорів. Нам потрібно допомогти Україні та потурбуватися про біженців", – зазначив угорський прем’єр.

Він також перерахував допомогу, яку Угорщина надала Україні: забезпечила освіту й роботу для біженців, направила гуманітарну допомогу, їжу та паливо.

"За все це Угорщина та її громадяни заслуговують не образливих і наказових слів, а визнання і подяки", – вважає він.

Орбан укотре підкреслив, що санкції, які вводить ЄС, ухвалюються консенсусом і не повинні завдати більше шкоди європейцям, аніж Росії.

"Також залишаю за Угорщиною право в інтересах здорового глузду говорити щирими й виваженими аргументами проти пропозицій, що суперечать здоровому глузду і загрожують збідненням угорських і європейських сімей. Переконаний, що все більше й більше серед вас підтримають мене в цьому", – підсумував прем’єр Угорщини.

На початку квітня група з 44 депутатів Європейського парламенту звернулася до Єврокомісії з вимогою вжити санкцій щодо Угорщини через її відкат від демократії та відмову підтримати санкції ЄС.

Як відомо, санкції все ж були схвалені, але вже на початку червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: