В Іспанії консерватори вперше виграли вибори в найбільш густонаселеному регіоні

Понеділок, 20 червня 2022, 12:23

Консервативна Народна партія Іспанії здобула перемогу на виборах у неділю у найпівденнішому регіоні країни, який історично був найбільшим оплотом соціалістів.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Народна партія отримала 58 місць у парламенті в самому густонаселеному регіоні Іспанії, отримавши абсолютну більшість. Партія більш ніж подвоїла кількість місць, у порівнянні з виборами в Андалусії 2018 року, коли вона отримала лише 26.

Перемога є серйозним стимулом для Народної партії на початку виборчого циклу, кульмінацією якого, як очікується, стануть загальні вибори наступного року.

Недільні результати демонструють підтримку Хуана Мануеля Морено, консервативного регіонального президента, який керував Андалусією з 2019 року у коаліції з лібералами, а також підтримкою ультраправою Vox.

Ліберали "Ciudanos" втратили всі свої місця в парламенті. Vox отримала 14 місць, на два більше, ніж на минулих виборах, але втратила певний вплив з огляду на більшість консерваторів.

Іспанська соціалістична робітнича партія ніколи не програвала в Андалусії. Але цього разу вони здобули лише 30 місць, на три менше, ніж на попередніх виборах.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон втратив абсолютну більшість у Національній асамблеї у другому турі на парламентських виборах.

Президентський блок "Разом" не здобув 289 голосів, які йому потрібні, щоб зберегти контроль над Асамблеєю. За підсумками голосування у нього всього 245 місць.

Читайте також: Піррова перемога Макрона: які ризики несуть нові вибори у Франції для України і не тільки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: