Данія офіційно приєдналася до оборонної політики ЄС

Понеділок, 20 червня 2022, 13:44

Данія у понеділок передала офіційне повідомлення Європейському Союзу про те, що вона долучається до спільної з ЄС політики у сфері оборони та безпеки.

Про це повідомив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, пише "Європейська правда".

"Я отримав офіційне сповіщення про приєднання Данії до нашої Спільної політики безпеки та оборони. Завдяки цьому Європа стане ще більш об’єднаною, захист ЄС — ще сильнішим, і це підвищить нашу здатність діяти", - написав він у Twitter.

Глава МЗС Данії Єппе Кофод також підтвердив передачу документів до Брюсселя.

"Історичний день! Я щойно поінформував наших партнерів з ЄС, що Данія скасовує відмову від оборони. Останній крок перед тим, як ми зможемо взяти участь з 1 липня. Ми готові активізуватися та взяти на себе більше відповідальності за європейську безпеку", - написав він у Twitter.

На початку червня Данія на історичному референдумі після 30-річного утримання проголосувала за приєднання до спільної політики безпеки Європейського Союзу.

Відтепер данські представники будуть брати участь в обговореннях ЄС оборонних тем, а данські сили зможуть брати участь у військових операціях ЄС.

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен скликала референдум лише через два тижні після вторгнення Росії в Україну та після досягнення угоди з більшістю партій у парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.