Спецслужби Польщі розслідують аварію, через яку затримався приїзд Драгі, Макрона і Шольца до Києва – ЗМІ

Понеділок, 20 червня 2022, 17:04

Під час поїздки лідерів Італії, Німеччини і Франції до України на польській ділянці залізниці сталася аварія, через що їм довелося їхати замість поїздів на автомобілях.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише польська радіостанція RMF.

За даними журналістів, близько 18:00 на польській ділянці залізниці сталися проблеми зі струмоприймачем, унаслідок чого заблокувався рух поїзда Перемишль-Одеса. На місце виїхала ремонтна бригада з поліцією, але усунути поломку їм вдалося лише до 22:00.

Оскільки Драгі, Макрон і Шольц не могли вчасно прибути до Києва на поїзді, їх пересадили на колісний транспорт, яким вони прибули до Львова. Уже там лідери Італії, Німеччини та Франції пересіли на потяг до Києва.

За даними RMF, інцидент розслідують польські спецслужби, але на сьогодні немає ознак того, що йшлося про зумисний саботаж.

Нагадаємо, Маріо Драгі, Еммануель Макрон і Олаф Шольц минулого четверга прибули до України, де, зокрема, відвідали Ірпінь і провели переговори з главою держави.

Після зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві лідери Німеччини, Італії, Румунії та Франції висловилися за "негайний" статус кандидата на членство в ЄС для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.