Кремль: відповідь на блокаду Литви буде "серйозною та чутливою" для її жителів

Вівторок, 21 червня 2022, 12:58

Росія пообіцяла дати відповідь на транзитні обмеження вантажів до Калінінградської області, яка буде "серйозною та чутливою" для литовців.

Про це заявив секретар Ради безпеки РФ Ніколай Патрушев, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське державне агентство ТАСС.

Патрушев 21 червня приїхав із робочою поїздкою до Калінінградської області на нараду з національної безпеки.

"Росія найближчим часом відреагує на транспортну блокаду Калінінграда, відповідь буде серйозною та чутливою для мешканців Литви", - цитує агентство Патрушева.

Він додав, що рішення Литви обмежити транзит вантажів до Калінінградської області є "ворожим" і показує, що "не можна довіряти не лише усним, а й письмовим заявам Заходу".

У п'ятницю губернатор Калінінградської області Росії Антон Аліханов заявив, що з суботи Литва припинила пропускати через свою територію транзитні потяги з товарами, які потрапили під санкції Європейського Союзу.

Пізніше міністерство закордонних справ Росії викликало очільницю посольства Литви у Москві, назвавши дії Литви "відкрито ворожою" провокацією та порушенням міжнародно-правових зобов'язань.

Своєю чергою міністерство закордонних справ Литви викликало тимчасового повіреного у справах Росії Сєргєя Рябоконя і роз’яснило йому обмеження, під які підпадає транзит товарів до Калінінградської області РФ.

Європейський Союз заявив, що перевірить юридичні аспекти вказівок Єврокомісії щодо санкцій, відповідно до яких Литва обмежила транзит окремих товарів своєю територією до Калінінградської області Росії.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.