Качинський: Україні потрібна важка зброя, інакше настане поганий хід подій

Середа, 22 червня 2022, 12:46

Лідер партії влади Польщі Ярослав Качинський попередив Захід, що якщо Україна не отримає необхідної важкої зброї, то у війні настане небезпечна ескалація.

Про це він сказав в ефірі TVP, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

"Ми маємо робити все, і наш уряд робить все – і тут прем’єр-міністр Матеуш Моравецький відіграє дуже велику і позитивну роль – щоб переконати західні країни у всіх питаннях, пов’язаних із наданням допомоги Україні, але передусім у цьому сьогодні можна сказати найважливіше та найнагальніше: має бути доставлена важка далекобійна зброя та точна далекобійна артилерія", – сказав Качинський.

Шольц: Німеччина допомагатиме Україні зброєю стільки, скільки потрібно

Поставки важкої зброї, на його думку, можуть виявитися визначальним для перебігу війни. 

"Якщо українці це отримають, вони, безперечно, захистяться в повному сенсі цього слова. Якщо ні, то це дійсно може бути дуже поганим ходом подій, який фактично стане тією ескалацією, якої Захід все ще хоче уникнути", - сказав Ярослав Качинський.

Лідер "Права та справедливості" попередив: якщо фронт на Донбасі прорветься, то за цим слідує ескалація і велика, страшна поразка Заходу.

"Я сподіваюся - і я також закликаю Захід, перш за все Сполучені Штати, але не лише США, а й інші країни, які сьогодні стримані, ніби трохи налякані, діяти з повною рішучістю, щоб — так би мовити – Святий Дух зійшов на них, щоб вони приймали сміливі та мудрі рішення", – сказав Ярослав Качинський.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, Україні потрібна зброя, яка доведе, що Захід справді прагне допомогти Україні перемогти - а не лише не програти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.