РФ у річницю нападу Гітлера на СРСР звинуватила Німеччину в "русофобській істерії"

Середа, 22 червня 2022, 15:02

В Міністерстві закордонних справ Росії у річницю нападу нацистської Німеччини на СРСР заявили, що нинішня політика Німеччини та "русофобська істерія" ставить під загрозу здобутки примирення після Другої світової.

Як повідомляє "Європейська правда", таку заяву МЗС РФ опублікувало 22 червня.

"Офіційний Берлін словом і ділом ставить під загрозу результати зусиль, які десятиріччями докладалися Росією та Німеччиною для подолання ворожнечі, неприязні та недовіру між народами наших країн", - заявили в МЗС РФ.

Російське зовнішньодипломатичне відомство заявило про нібито "хвилю невмотивованої агресії проти Росії та російськомовних жителів ФРН на межі з масовим психозом", що стала наслідком "багаторічної пропагандистської кампанії" в німецькому інформаційному просторі та "систематично підігрівається випадами з боку членів уряду ФРН". 

Німеччині дорікнули оголошеним після вторгнення РФ в Україну курсом на посилення армії, присутністю її військових біля західних кордонів Росії у рамках контингенту НАТО і рішенням допомогти Україні зброєю, зазначивши, що коли з’являються кадри цієї знищеної техніки, це спровокує в обох суспільствах "зрозумілі історичні паралелі".  

"Усе це загрожує черговим етапом глибокого відчуження між росіянами та німцями", - нарікають в МЗС РФ. 

Нагадаємо, напередодні стало відомо про прибуття в Україну перших наданих Німеччиною САУ Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами. 

Крім того, уряд Німеччини опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні – у ньому, зокрема, є 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.

За словами міністерки оборони Німеччини, Україна запевнила, що не збирається атакувати територію Росії і буде використовувати надану Заходом зброю тільки для власного захисту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.