Українські військові вже наступного тижня почнуть опановувати німецькі MARS-II

Середа, 22 червня 2022, 17:09

Навчання українських військових у Німеччині на реактивних системах залпового вогню MARS-II може розпочатися вже наступного тижня.

Про це в середу в Бундестазі заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Focus.

У відповідь на питання одного з депутатів про те, коли почнеться навчання військових з України на MARS-II, Ламбрехт сказала: "Воно починається наступного тижня". Перед тим вона зазначила, що це станеться "у червні".

Навчання також передбачає роботу з німецькими військовими та опанування необхідних команд німецькою для управління комп’ютерною системою, пояснила глава німецького Міноборони.

Україна запевняла, що не нападатиме на РФ західною зброєю – міністерка оборони Німеччини

Ламбрехт також зазначила, що обіцяні Німеччиною танки і самохідні артилерійські установки Gepard надійдуть в Україну "незабаром".

Минулого тижня стало відомо, що Україна отримає від Німеччини три реактивні системи залпового вогню MARS-II.

Своєю чергою американські реактивні системи залпового вогню HIMARS мають прибути в Україну до кінця червня. 

Нагадаємо, уряд Німеччини у вівторок опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні – у ньому, зокрема, є 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.

Тоді ж міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив, що Збройні Сили України отримали від Німеччини самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.