Прем'єр Болгарії звинуватив Росію та мафію у падінні його уряду

Четвер, 23 червня 2022, 11:28

Прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков звинуватив Росію та потужну мафію його країни після того, як парламент висловив вотум недовіри його уряду в середу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Politico.

"Це голосування - один крихітний крок на дуже довгому шляху, який ми маємо. Я обіцяю, що ми продовжимо боротьбу за повернення країни, і одного разу ми матимемо Болгарію без ляльководів, без мафії - нормальну європейську країну", - сказав він після голосування.

Парламент Болгарії проголосував за вотум недовіри уряду, який працював лише пів року

Говорячи про людей, які відіграли важливу роль у поваленні його адміністрації, Петков назвав російського посла в Софії Елеонору Митрофанову та звинуватив Росію у впливі на його усунення через депутатів ультраправої партії "Відродження".

"Це була честь для мене - очолювати уряд, який повалили Пеєвський, Борисов, Тріфонов і Митрофанова", - заявив Петков.

Окрім російського посла, у списку фігурують бізнесмен і колишній депутат Делян Пеєвський, експрем'єр-міністр Бойко Борисов, який очолює партію ГЕРБ, що висунула вотум недовіри, а також Славі Тріфонов, керівник партії "Є такий народ", яка вийшла з урядової коаліції. 

На заяву Петкова відреагувала речниця МЗС Росії Марія Захарова. Вона сказала, що "у списку не вистачає Бетмена та Жінки-кішки". 

Франція запропонувала Болгарії механізм вирішення суперечки з Північною Македонією

В останні дні більша частина політичних дебатів у Болгарії була зосереджена на тому, чи не відвернувся Тріфонов від уряду через причини, пов'язані з впливовою олігархічною мафією Болгарії. Тріфонов заявив, що ці звинувачення абсурдні.

Напередодні парламент Болгарії проголосував за вотум недовіри та відставку коаліційного уряду Петкова. 

У партії Петкова тепер буде можливість спробувати заручитися підтримкою дієздатної більшості. Якщо це не вдасться, що здається ймовірним, у країні пройдуть четверті загальні вибори з квітня 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: