ЄС надішле 1 млн євро Афганістану після землетрусу, від якого загинули понад 1000 людей

Четвер, 23 червня 2022, 16:28

Європейський Союз виділяє 1 мільйон євро гуманітарної допомоги Афганістану у відповідь на смертельний землетрус, який стався в країні в середу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

Правлячий в країні "Талібан" — ісламістське угруповання, яке силою взяло Афганстан під контроль після виходу західних союзників в серпні 2021 року — закликав до міжнародної допомоги, оскільки бореться з ліквідацією наслідків катастрофи.

Понад 1000 людей загинули і щонайменше 1500 отримали поранення в результаті землетрусу магнітудою 5,9 – найсмертоноснішого в Афганістані за останні 20 років. Очікується, що найближчими днями кількість загиблих зросте.

Фінансування ЄС здійснюватиметься гуманітарними групами, які діють в країні, включаючи неурядові організації та Організацію Об’єднаних Націй, повідомляє департамент гуманітарної допомоги Європейської комісії у четвер.

"Наші надійні гуманітарні партнери доставлять допомогу тим, хто найбільше постраждав. ЄС готовий надати подальшу допомогу", – сказав єврокомісар з кризового управління Янез Ленарчич.

Фінансування буде використано для задоволення "найневідкладніших потреб" афганців, таких як медична допомога, водопостачання, санітарні та гігієнічні послуги, притулок та послуги захисту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.