У Європі скасували десятки рейсів Ryanair через страйк співробітників компанії

П'ятниця, 24 червня 2022, 14:10

У Європі цими вихідними скасували десятки рейсів ірландського лоукостера Ryanair через страйк співробітників компанії, анонсований її профспілками у низці країн ЄС.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AFP.

Рішення торкнеться багатьох європейських напрямків, з або до Брюсселя скасовано близько третини рейсів - 10 із 34 запланованих.

Попередження про страйк оголосили профспілки у Бельгії, Іспанії, Франції, Італії та Португалії. Вони вимагають підвищення зарплатні і покращення умов праці.

У Бельгії, Іспанії та Португалії страйк вже почався і триватиме до 26 червня, у Франції його анонсували на 25-26 червня. 

У профспілках заявляють, що компанія не поважає час відпочинку працівників і не забезпечує передбачені кодексом цивільної авіації умови праці, та не виключають наступної серії страйків у середині липня, якщо не доб’ються поступок. 

Питання про вищі заробітні плати підняли не тільки працівники ірландського лоукостера - 25 червня страйкувати зібралися також у профспілці пілотів Air France-KLM, що може вплинути на рейси з Парижа, Тулузи, Ніцци і Марселя. 

Як повідомлялося, у Британії днями відбувся найбільший за останні 30 років страйк залізничників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.