Польща досягла порозуміння з авіадиспетчерами, уникнувши паралічу неба

Середа, 29 червня 2022, 12:21

Польська влада досягла угоди з авіадиспетчерами у суперечці щодо оплати та умов праці.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

"Ми маємо домовленість з представниками Профспілки авіадиспетчерів (ZZ KRL) щодо внесення змін до оплати праці та регламенту роботи. Ми також завершили громадські консультації щодо обох цих документів, - розповіла керівниця Польського агентства аеронавігаційного обслуговування (PAŻP) Аніта Олексяк.

За її словами, ця угода є першим – дуже важливим, але не єдиним – кроком у стабілізації функціонування Польського агентства аеронавігаційного обслуговування.

Керівник політичного офісу міністра інфраструктури Томаш Томала в свою чергу заявив, що була успішно укладена угода, яка покладе край на суперечку між Польським агентством аеронавігаційного обслуговування та профспілкою авіадиспетчерів.

"Нам не загрожує параліч польського неба. Усі повітряні операції будуть під охороною авіадиспетчерів", - підкреслив Томала.

"Умови, прийняті обома сторонами і міністром інфраструктури, знаходяться у фінансових можливостях відомства", - додав він.

Наприкінці квітня Польське агентство аеронавігаційного обслуговування підписало угоду з представниками профспілки авіадиспетчерів, яка мала діяти до 10 липня.

Раніше керівництво PAŻP вело переговори з представниками ZZ KRL протягом кількох тижнів, зокрема щодо техніки безпеки, правил праці та правил оплати праці. Якби тоді домовленості не було досягнуто, авіасполучення над Польщею могло бути обмежено з 1 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: