Естонку засудили до 8,5 років позбавлення волі за співпрацю з китайською розвідкою

П'ятниця, 3 червня 2022, 15:04

В Естонії засудили до 8,5 років естонку Герлі Мутсо за співпрацю з китайською розвідкою проти інтересів Естонії.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє ERR.

3 червня Окружний суд Хар’ю визнав, що звинувачення проти Мутсо за участь і підтримку розвідувальої діяльності Естонії достатньо обгрунтовані доказами, як і друга частина справи - щодо незаконного поводження з невеликою кількістю наркотичних речовин. 

Судді дійшли висновку, що Герлі Мутсо усвідомлено пішла на контакт з військовою розвідкою Китаю і допомагала у розвідувальній діяльності, отримавши як винагороду понад 21 тисячу євро. 

Судді окремо засудили Мутсо за змову проти інтересів Естонії до 4 років і 6 місяців позбавлення волі, за шпигунтсво і підтримку шпигунської діяльності проти Естонії - до 8 років і 6 місяців, та за злочин, пов’язаний з наркотиками - 6 місяців, але водночас вирішили, що більш короткі терміни можна вважати "перекритими" найсуворішим. Відтак Герлі Мутсо повинна буде відбути у в’язниці 8 років і 6 місяців реального терміну.

Суд врахував, що жінка раніше не була судимою, але врахував як обтяжуючу обставину умисність, усвідомленість і тривалість співпраці, яка припинилася тільки після втручання правоохоронців. 

На вирок може бути подана апеляція протягом наступних 15 днів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: