Зеленський "дуже щасливий", що Джонсон залишився прем'єром Британії

Вівторок, 7 червня 2022, 14:13

Президент України Володимир Зеленський сказав, що він "дуже щасливий" тим, що глава британського уряду Борис Джонсон утримався на посаді після голосування у парламенті щодо вотуму довіри до нього.

Зеленський виступав на заході Financial Times, повідомляє "Європейська правда".

Зеленському поставили запитання щодо того, що Джонсон залишиться при владі. Зеленський відповів, що політичний порятунок Джонсона - це "чудова новина" і він "дуже щасливий".

"Борис Джонсон – справжній друг України. Я вважаю його нашим союзником, а Велику Британію великим союзником", - цитує Зеленського видання The Guardian.

Зеленський також наголосив, що Україна має домогтися повного контролю над усією своєю територією. "Ми вже втратили дуже багато людей, щоб просто поступитися своєю територією", - сказав він.

Депутати британського парламенту від Консервативної партії за результатами таємного голосування не змогли оголосити вотум недовіри прем’єру Борису Джонсону у понеділок ввечері.

Проблеми у Джонсона виникли через скандал Partygate - членів уряду та співробітників звинуватили в організації вечірок із алкоголем під час пандемії COVID-19, коли такі зібрання були заборонені по всій країні.

Нещодавно розслідування показало, що Джонсон особисто брав участь у цих вечірках, що раніше він спростовував.

Незважаючи на критику щодо управління вдома у Британії, Борис Джонсон отримав схвальні відгуки в Україні після російського вторгнення.

У квітні Джонсон став першим лідером країн G7, який приїхав до Києва під час війни. Під час візиту Джонсон прогулявся Києвом з президентом України Володимиром Зеленським.

Відтоді лідери двох країн підтримували постійні контакти, а Британія надає Україні регулярну підтримку озброєнням.

Більше читайте у статті: Непозбувний Борис: як Україна допомогла прем'єру Британії зберегти посаду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.