Україна представить партнерам виявлені шляхи обходу санкцій проти Росії

Середа, 8 червня 2022, 12:45

Міністерство закордонних справ України наступного тижня передасть партнерам документ щодо виявлених Україною шляхів обходу санкцій проти Росії.

Про це повідомив спеціальний представник МЗС України з питань санкційної політики Олексій Макєєв, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство "Інтерфакс-Україна".

"Наша велика санкційна команда з представників різних міністерств і відомств зараз працює над серйозним документом, який я збираюся наступного тижня представити нашим партнерам, санкційним координаторам, щодо виявлених Україною шляхів обходу санкцій з конкретними прикладами, трендами у цій санкційній політиці", - сказав Макєєв в ефірі національного телемарафону у середу.

На Банковій поцікавились, чому пакет санкцій проти РФ змінили після його оголошення

За його словами, після цього МЗС відразу ж вживатиме заходів, щоб держави-члени санкційної коаліції, яка налічує вже понад 40 країн, переслідували таке обходження санкцій, а також впливали на ті держави, переважно євразійського союзу, через які Росія намагається обходити санкції.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підписав листа для Європейського Союзу з баченням України щодо сьомого пакета санкцій.

За словами Кулеби, Україна вважає, що сьомим пакетом "потрібно вбити російський експорт".

Дивіться також: Ембарго, гроші, Орбан, "патріарх" Кирилл: саміт ЄС, що став переможним для України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: