Фарерські острови обмежать традиційне полювання на дельфінів після торішнього скандалу

Понеділок, 11 липня 2022, 09:45

Уряд Фарерських островів тимчасово обмежив традиційне полювання на дельфінів на два роки після скандалу 2021 року, яке розкритикували за невиправдану надмірність.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BBC.

Міністерство риболовлі запропонувало на 2022-23 роки дозволити забій не більше 500 особин після оцінки минулорічного вилову, зокрема, скандального дня у вересні, коли вполювали 1423 дельфінів. Щодо нього визнали наявність "багатьох проблемних моментів", зокрема в кількості забитих тварин. Пообіцяли також переглянути правила й процедури полювання, щоб зменшити час страждання впольованих дельфінів. 

Водночас у заяві відзначили, що дельфіняче м’ясо є "важливим доповненням до засобів існування жителів Фарерських островів". 

Пропозицію винесли на громадське обговорення і мають фіналізувати до 25 липня. 

Нагадаємо, забій понад 1400 дельфінів під час масового полювання у вересні 2021 року спровокував обурення екоактивістів та багатьох місцевих мешканців та підняв дискусію про перегляд традиції. 

Майже 1,3 млн людей підписали петицію до уряду Фарерів із закликом заборонити традиційне полювання на дельфінів.

Полювання на китоподібних є одним з давніх національних промислів, відомим як Grindadrap, тому є багато прихильників думки, що його потрібно зберігати. За полюванням приходять спостерігати з берега, а м’ясо впольованих тварин традиційно ділять між родинами учасників, а надлишок - між рештою жителів сіл. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: