Німецька Siemens хоче якнайшвидше встановити турбіну для "Північного потоку-1", передану Канадою

Понеділок, 11 липня 2022, 10:01

Німецька компанія Siemens хоче якомога швидше встановити передану Канадою турбіну для російського газопроводу "Північний потік-1".

Про це заявив речник компанії, пише "Європейська правда" з посиланням на Bild.

"Наша мета — транспортувати турбіну до місця використання якомога швидше", — сказав речник.

У суботу уряд Канади погодився зробити виняток із санкцій проти Росії і відправити турбіну, яка пройшла технічне обслуговування в Канаді, до Німеччини.

Турбіна, побудована в Канаді компанією Siemens, була відправлена ​​на ремонт до Монреаля та "застрягла" там через санкції проти нафтогазової галузі Росії через її війну в Україні.

Німецькі чиновники закликали Канаду знайти спосіб повернути турбіну, побоюючись, що Росія використає цю проблему як привід для закриття "Північного потоку-1" і пошкодить здатність Німеччини заповнити свої резервуари для зберігання газу перед зимою.

Український уряд виступив проти намірів Канади погодитися на таке точкове зняття з Росії санкційних обмежень і вважає це рішення "необґрунтованим та небезпечним для санкційного режиму".

Нагадаємо, на російському газопроводі "Північний потік-1" розпочалися планові роботи на 10 днів, у зв’язку з чим постачання газу до Німеччини через нього повністю зупинилося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.