Глава МЗС Британії, яка хоче очолити Консервативну партію, обіцяє забезпечити поразку Путіна в Україні

Понеділок, 11 липня 2022, 19:16

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, яка оголосила про намір боротися за посаду лідера Консервативної партії, заявила, що в разі обрання на посаді прем’єр-міністра боротиметься за програш Росії в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Трасс написала у колонці в газеті The Daily Telegraph.

"Ми постаємо перед величезними викликами в себе на тлі глобальної економічної кризи. Ми постаємо перед величезними викликами за кордоном – від агресивної Росії до Китаю, що стає дедалі наполегливішим", – зазначила вона.

Глава британського МЗС додала, що братиме участь у виборах лідера Консервативної партії "як консерватор" і в разі обрання буде керувати країною "як консерватор".

"На посаді прем’єр-міністерки я буду завзято працювати – чи над тим, щоб Владімір Путін програв в Україні, чи щоб забезпечити зростання економіки", – пише вона.

Джонсон відповів, чи має фаворитів серед кандидатів на його посаду

Трасс нагадала, що на посаді міністерки закордонних справ вона сприяла міжнародній реакції на війну Путіна в Україні та запровадженню пакета жорстких санкцій, який "завдав справжнього болю Путіну та Кремлю".

У Британії тривають внутрішньопартійні вибори консерваторів для заміни Бориса Джонсона. Наразі в боротьбі беруть участь 11 кандидатів, серед яких останньою доєдналась глава МЗС Ліз Трасс.

Згідно з даними букмекерів, колишній глава мінфіну Ріші Сунак лідирує після того, як оголосив про свою кандидатуру, і залишається у лідерах донині.

Дивіться також відео ЄвроПравди: Відставка Бориса Джонсона: наслідки для України. Хто його замінить? Що це змінить?, а також читайте: Борис до жовтня: що змінить для України та чому станеться відставка прем'єра Джонсона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: