Прихильнику Путіна в Ризі викликали швидку і виписали штраф

Понеділок, 11 липня 2022, 22:36

Муніципальна поліція Риги виписала штраф у 250 євро прихильнику Владіміра Путіна – порушник мав символіку, яка підтримувала російську агресію в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

У суботу ввечері поліцейські отримали виклик мешканця, який повідомив, що у ризькому районі Зієпнієккалнс чоловік гуляє вулицею із російською символікою.

Оглянувши околиці, поліцейські зустріли чоловіка із собакою. На ньому була шапка-вушанка із серпом і молотом та п'ятикутною зіркою, а на грудях – "георгіївська стрічка".

У розмові з поліцейськими чоловік заявив, що він "за Путіна та підтримує режим Путіна". Працівники поліції пояснили, в чому полягає порушення, та попросили зняти символіку, яка прославляє воєнну агресію, але чоловік неодноразово відмовився це зробити.

Враховуючи поведінку правопорушника, поліцейські стурбувалися станом його здоров'я та викликали швидку допомогу. Медики, оглянувши чоловіка, зробили висновок, що в госпіталізації немає потреби.

Поліція розпочала справу про адміністративне порушення, і 52-річний житель має виплатити штраф розміром 250 євро. За законом, використання символіки тоталітарних режимів у публічному місці карається попередженням та штрафом у розмірі до 350 євро.

Нагадаємо, латвійський Сейм наприкінці минулого року остаточно схвалив заборону "георгіївських стрічок" на публічних заходах. А навесні в Латвії заборонили й інші символи російської агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: