Британські консерватори назвали двох фаворитів на заміну Джонсону

Вівторок, 12 липня 2022, 20:33

Колишній міністр фінансів Британії Ріші Сунак та глава МЗС Ліз Трасс є кандидатами, яких члени Консервативної партії найбільше хочуть бачити у фінальному турі голосування за лідера своєї політичної сили.

Про це свідчить опитування членів Консервативної партії, проведене Opinium, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

На запитання, які два кандидати мають пройти у фінальне голосування, 28% членів обрали Ріші Сунака, 20% підтримали міністерку закордонних справ Ліз Трасс. Молодша міністерка торгівлі Пенні Мордонт набрала 14%.

Джеремі Хант посів четверте місце з 9%, за ним йдуть Саджид Джавід з 8% (він вибув з перегонів. - Ред.), Том Тугенхат з 7%, Надхім Захаві з 5% та Суелла Бравермен теж з 5%.

Процедурний Комітет 1922 року Консервативної партії Великої Британії у вівторок зареєстрував вісьмох претендентів на посаду лідера політсили.

Перші два тури голосувань відбудуться 13 і 14 липня. Лідера Консервативної партії мають оголосити 5 вересня – одразу після завершення літньої перерви в роботі парламенту. 

До того часу Борис Джонсон буде очолювати уряд.

Дивіться також відео ЄвроПравди: Відставка Бориса Джонсона: наслідки для України. Хто його замінить? Що це змінить?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.