Німеччина надасть ще 1 млн євро на розслідування воєнних злочинів РФ в Україні

Четвер, 14 липня 2022, 18:26

Німеччина виділить Міжнародному кримінальному суду (МКС) додатково 1 млн євро для розслідування воєнних злочинів в Україні.

Про це сказав державний міністр МЗС ФРН Тобіас Лінднер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Укрінформ.

"Федеральний уряд Німеччини підтримає роботу Міжнародного кримінального суду додатково ще 1 мільйоном євро та направленням своїх експертів. Українські судмедексперти отримають для судово-медичної експертизи з Німеччини необхідний матеріал". - поінформував представник МЗС.

Як зазначив Лінднер, "повідомлення про серйозні порушення прав людини та воєнні злочини, які надходять з початку війни, шокували та обурили нас. Ми маємо зробити все можливе, щоб винуватці у найтяжчих злочинах не залишилися безкарними".

За його словами, наразі важливо збирати та аналізувати свідчення і таким чином створити основу для правового опрацювання. Під час конференції Німеччина планує зробити свій внесок для того, щоб забезпечити швидкий прогрес у цій роботі.

Нагадаємо, уряд Великої Британії оголосив про новий пакет підтримки в розмірі 2,5 мільйона фунтів стерлінгів для допомоги Україні в розслідуванні воєнних злочинів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.