У Бельгії знайшли скелети учасників останньої битви Наполеона

фото
Четвер, 14 липня 2022, 23:45

Археологи виявили у Бельгії скелети солдатів, які загинули під час битви під Ватерлоо у 1815 році – останньої спроби французького полководця Наполеона Бонапарта відновити свою владу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Під час розкопок археологи виявили рештки людей і коней. Вони стверджують, що ці знахідки є "надзвичайно рідкісними", й сподіваються знайти більше під час подальших робіт.

"Ми не зможемо отримати кращого уявлення про жорстоку дійсність Ватерлоо, ніж за допомогою цього", – каже один із організаторів розкопок.

 
Фото: Waterloo Uncovered

Йдеться зокрема про рештки трьох ампутованих кінцівок, які виявили поблизу ферми Мон-Сен-Жан – там розташовувався польовий шпиталь британського полководця герцога Веллінгтона.

 
Фото: Waterloo Uncovered

Веллінгтон очолював британські сили, які разом із пруськими загонами маршала фон Блюхера воювали проти Наполеона у битві під Ватерлоо 18 червня 1815 року.

Ця битва стала останньою (і невдалою) спробою Наполеона відновити контроль над більшістю Європи, яку він завоював під час походів кінця XVIII – початку XIX століття.

Під час бойових дій загинули десятки тисяч людей, але було знайдено решти лише кількох з них – вважається, що решти переробили на добрива для ферм.

У 2019 році поліція у Франції знайшла перстень з сімейних коштовностей Бонапартів вартістю в 1 мільйон доларів, який було вкрадено в Парижі на початку квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.