Болгарія продовжить ремонтувати українську військову техніку попри рішення Москви

П'ятниця, 15 липня 2022, 14:15

Міністр оборони Болгарії Драгомір Заков заявив, що його країна продовжить ремонтувати українську військову техніку попри рішення Москви відкликати ліцензії болгарських підприємств на ремонт російських вертольотів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

Заков зазначив, що рішення Москви не вплине серйозно на Болгарію, а також не завадить ремонту нею української військової техніки.

"Те, що сталося з газом, тепер сталося з ліцензіями на вертольоти", — сказав Заков, маючи на увазі раніше призупинення поставок російського газу в Болгарію після того, як вона відмовилася платити за нього в рублях.

Як повідомлялося, Росія відкликала свідоцтва у авіаремонтних підприємств Чехії та Болгарії, які зокрема здійснюють ремонт гелікоптерів типу "Мі".

"Низка країн НАТО і ЄС продовжують здійснювати постачання військової техніки "київському режиму", а також планують організувати їх ремонт на промислових потужностях країн Східної Європи. Як відповідь російська сторона прийняла рішення про призупинення дії свідоцтв авіаремонтних підприємств, раніше виданих чеському підприємству "ЛОМ ПРАГА" та болгарським компаніям "Терем Летец" та "Авіонамс", – сказала представниця МЗС РФ Марія Захарова.

Нагадаємо, у травні парламент Болгарії затвердив рішення про ремонт української військової техніки на оборонних підприємствах. Відомо, що Чехія також підтримувала Україну ремонтом її техніки.

Крім того, в середині квітня стало відомо, що США в рамках нового пакету військової допомоги передають Україні гелікоптери Мі-17, які раніше призначалися для Афганістану. Росіяни назвали таку військову допомогу Україні "незаконною".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.