У Будапешті протестували проти уряду Орбана через непопулярні економічні заходи

фото
Неділя, 17 липня 2022, 10:04

Близько тисячі угорців у суботу влаштували акцію протесту проти політики чинного уряду Віктора Орбана.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

У середу на тлі запровадження надзвичайної ситуації в енергетичній сфері Угорщина скасувала обмеження цін на комунальні послуги для деяких домогосподарств.

Крім того, уряд Угорщини також оголосив про зміну до оподаткування малих підприємств (так званий податок КАТА), через що сотні тисяч із них втрачають доходи.

Як наслідок, Петер Маркі-Зай – лідер об’єднаної угорської опозиції, яка зазнала нищівної поразки на виборах у квітні – закликав до акції протесту проти політики Віктора Орбана.

А проте, навіть у Будапешті, де опозиція мала найбільшу підтримку на виборах, великої кількості людей на антиурядовій демонстрації не було, зазначає Reuters.

 
Фото: MTI

Економічна ситуація в Угорщині залишається складною: попри обмеження цін на паливо й деякі товари першої необхідності, інфляція в червні становила 11,7% - це найвищий за останні два десятиліття показник.

Національна валюта Угорщини – форинт – також впала до рекордних рівнів проти євро, а національний банк країни був змушений різко підвищити облікову ставку.

Нагадаємо, наприкінці травня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про надзвичайний стан через війну в Україні.

Читайте також: Розворот Орбана: як новий уряд та надзвичайний стан мають змінити курс Угорщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.