Співачка з Литви, яка виступила на фестивалі Лукашенка, заявила, що "музика з війною не пов’язана"

Неділя, 17 липня 2022, 14:30

Співачка з Литви Біруте Петрикіте взяла участь у музичному фестивалі "Славянский базар" у Білорусі, на якому виступав зокрема Аляксандр Лукашенко – але не вважає, що зробила щось погане.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на сюжет латвійського телеканалу LNK.

На "Славянском базаре" у Вітебську Петрикіте була суддею дитячого конкурсу та вручала нагороди. Журналісти зв’язалися з нею і спитали, чому співачка поїхала на конкурс попри війну в Україні та участь у ній білоруського режиму.

"Лукашенко ні на що не впливає": глава МЗС Латвії про участь Білорусі у війні в Україні

"Це звичайний фестиваль, конкурс, на який я їжджу. І я поїду туди. А все інше... Мені нема чого додати. Це батьківщина мого чоловіка, що мені зараз робити. Розлучатися з чоловіком? Є такий закон?" – відповіла Петрикіте.

Вона додала, що негативно ставиться до війни Росії проти України, але зауважила, що музика з війною не пов'язана.

Напередодні глава МЗС Латвії Едгар Ринкевичс зажадав пояснень відповідних установ через організацію візиту вихованців ризької дитячої організації на "Славянский базар".

Раніше МЗС Латвії вказувало на значні ризики відвідування Білорусі громадянами Латвії і неодноразово закликало мешканців не їздити до цієї країни. Крім того, залишається чинним заклик до громадян Латвії залишити як Білорусь, так і Росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: