На місці аварії українського Ан-12 в Греції знайшли тіла всіх загиблих

Понеділок, 18 липня 2022, 09:51

На місці падіння українського транспортного літака Ан-12 у Греції знайшли тіла всіх загиблих, які перебували на борту.

Про це пише Ekathimerini, повідомляє "Європейська правда".

У неділю спеціальний об’єднаний підрозділ ядерної, біологічної та хімічної оборони грецької армії розчистив два шляхи для експертів-криміналістів протипожежної служби.

До заходу сонця вдалося дістати всі тіла, повідомив командир армійського батальйону з розмінування.

Генеральний директор української компанії-перевізника Meridian Денис Богданович раніше підтвердив загибель вісьмох членів екіпажу Ан-12. Усі вони були громадянами України.

Також на місці працювали вибухотехніки. Лише після завершення роботи експерти Управління цивільної авіації спробують відновити чорні скриньки літака.

Пожежна служба та поліція створили розширений периметр безпеки через широке поширення боєприпасів. Прилеглі дороги були закриті для руху транспорту. Пожежники, які прибули на місце події в суботу ввечері, не змогли дістатися до місця аварії через дим і інтенсивний запах, який, як вони побоювалися, міг бути токсичним.

Мешканцям дозволили залишити свої будинки в неділю після того, як їм наказали залишатися всередині та тримати вікна закритими в суботу ввечері. Але чиновники повідомили місцевим жителям, що їхні поля можуть бути небезпечними для роботи через ймовірну наявність вибухівки.

Нагадаємо, біля міста Кавала, що на півночі Греції, в ніч проти неділі розбився український літак Ан-12, який здійснював комерційний рейс із Сербії до Йорданії.

Міністр оборони Сербії Небойша Стефанович заявив, що український літак перевозив 11,5 тонн оборонної продукції сербського виробництва до Бангладеш.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.