США додали Росію і Китай у перелік держав, де американцям загрожує неправомірне затримання

Вівторок, 19 липня 2022, 17:22

Державний департамент США у вівторок додав запровадив новий індикатор ризику в рекомендаціях щодо подорожей – D, який вказує на ризик можливого неправомірного затримання в країнах перебування.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як повідомив журналістам представник Білого дому, індикатор з вівторка буде присвоєно Венесуелі, Ірану, Китаю, М’янмі, Північній Кореї та Росії.

Крім того, президент США Джо Байден підписав указ, спрямований на протидію незаконному затриманню американців за кордоном. Документ передбачає державну підтримку для сімей тих, хто незаконно опинився затриманим за кордоном.

Указ також дозволяє Сполученим Штатам накладати фінансові та візові санкції на тих, хто відповідальний за несправедливе утримання громадян США, незалежно від того, чи є викрадач терористичною мережею чи державним діячем.

Нагадаємо, в червні речник Державного департаменту заявив, що Сполучені Штати мають інформацію про трьох американських добровольців, які зникли під час бойових дій в Україні.

Він додав, що відомство перебуває на зв’язку з рідними двох американців, про зникнення яких в Україні стало відомо раніше – 39-річного Александра Дрюке і 27-річного Енді Г’юна, які потрапили в полон на Харківщині.

За даними ЗМІ, третім громадянином США, якого взяли в полон проросійські бойовики під час воєнних дій в Україні, є 35-річний Суеді Мурекезі – він не брав участі в бойових діях і був захоплений через нібито участь у проукраїнських мітингах.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія "не може нічого гарантувати" щодо долі громадян США, які воювали на боці України і потрапили в полон, та наполягає, що на них не поширюються положення Женевських конвенцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: