ЄС змінив кількість осіб, які будуть у новому санкційному списку проти РФ

Вівторок, 19 липня 2022, 21:34

Міністри закордонних справ країн ЄС домовились накласти санкції проти 55 російських осіб у межах нового пакета санкцій.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна", про це у вівторок у французькому Сенаті заявила міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна.

"Буде вжито додаткових обмежувальних заходів проти низки осіб. Ще 55 осіб було визначено вчора (18 липня)", – сказала вона. Раніше повідомлялося, що санкції торкнуться 47 фізичних та дев'ятьох юридичних осіб.

Колонна додала, що держави ЄС "посилили європейські заходи, що дозволяють краще боротися проти обходу санкцій".

"Деякі країни не застосовують санкцій, але водночас спостерігається низка обходів санкцій, і потрібно було покласти цьому кінець", – додала глава французького МЗС.

ЄС пропонує розширити санкції проти "Сбербанку" - ЗМІ

У понеділок Рада Європейського Союзу узгодила нові санкції проти Росії, проєкт яких перебуває зараз на розгляді Комітету постійних представників країн ЄС та, як очікується, буде погоджений у середу.

Нагадаємо, 15 липня Єврокомісія схвалила спільну пропозицію щодо сьомого пакета санкцій проти РФ, нові обмеження передбачають часткову заборону ввезення російського золота та більший контроль за експортом подвійного використання та передових технологій. 

У межах нового пакету санкцій Європейський Союз планує додати до санкційного переліку першого віцепрем’єр-міністра Росії Андрєя Белоусова, мера Москви Сєргєя Собяніна та двох російських акторів.

Євросоюз вже ухвалив шість пакетів санкцій проти Росії через те, що вона свідомо порушила міжнародне право, коли розпочала вторгнення до України.

Читайте також: Як діють санкції та коли вони вплинуть на Путіна: стаття головного дипломата ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.