Португалія вже передала Україні 315 тонн військової допомоги

Середа, 20 липня 2022, 17:04

Міністерка національної оборони Португалії Елена Каррейрас на слуханнях у парламенті в середу заявила, що Лісабон уже надав Києву 315 тонн військової допомоги для протистояння повномасштабному російському вторгненню.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Radio Noticias.

"Станом на сьогодні ми надали 315 тонн обладнання, зокрема індивідуальних засобів захисту, боєприпасів, зброї, а також медико-санітарних засобів, транспортних засобів, безпілотників – загалом, різне обладнання, про яке нас просили", – зазначила Каррейрас.

Вона уточнила, що Україна зокрема вже отримала від Португалії 14 броньованих машин МС-113, а український міністр оборони написав їй листа з подякою за цю допомогу.

Міністерка наголосила, що всі постачання відбувалися виключно за запитом України, й анонсувала надсилання близько 700 аптечок, а також підготовку українських військових – як із технікою, так і у галузях розмінування та знешкодження вибухових пристроїв.

У червні повідомлялося, що Португалія готова навчати українських військовослужбовців, але питання щодо надсилання додаткового військового обладнання не обговорюється.

Крім того, Португалія допоможе відновити школи в Житомирі, які були зруйновані в результаті ракетних обстрілів Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.