Німеччина відреагувала на претензії Польщі щодо повільного заміщення техніки, наданої Україні

П'ятниця, 22 липня 2022, 18:49

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, реагуючи на критику Польщі через повільне заміщення переданої України зброї, в п’ятницю заявила, що сподівається на позитивне вирішення ситуації.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

Під час візиту на базу військово-повітряних сил у місті Нойбург-ан-дер-Донау Ламбрехт зазначила, що "глибоко поважає" Польщу за її швидке надання Україні радянських танків Т-72. Вона уникала прямої критики заяв з боку Варшави.

"Я не можу це зробити (замістити надану Україні техніку), якщо хочу забезпечити національну й союзну оборону. Ведуться переговори з виробниками і, я сподіваюсь, ми прийдемо до гарного результату", – додала міністерка.

"Інколи речі просто не відбуваються настільки швидко, як би цього хотіла одна чи інша сторона. (Ми) обговорюємо це питання з виробниками, щоб вони по можливості збільшили виробництво", – зазначила глава Міноборони Німеччини.

За даними Spiegel, Бундесвер має у своєму розпорядженні 212 готових танків Leopard 2, ще 99 перебувають на ремонті або модернізації.

"Щонайменше дискусійним є те, чи має сам Бундесвер бойових танків, які можна передати Польщі або іншим східноєвропейським партнерам у найближчому майбутньому", – зауважує видання.

Раніше заступник міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинковський звинуватив Німеччину в порушенні домовленостей щодо поповнення запасів озброєння, яке Варшава передала Києву для протистояння російській агресії.

За словами Шинковського, замість понад 200 радянських танків Т-72, наданих Україні, Німеччина запропонувала Польщі 20 сучасних танків, але тільки з весни 2023 року й у кількості один танк на місяць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.