Орбан проти відмови від одностайності у рішеннях ЄС щодо зовнішньої політики

Субота, 23 липня 2022, 15:36

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловився проти реформи у ЄС, яка полягала би у відмові від повної одностайності країн-членів у рішеннях щодо зовнішньої політики.

Як повідомляє Telex, пише "Європейська правда", про це він заявив у публічному виступі. 

Орбан заявив, що пропозиція про реформу системи прийняття рішень у зовнішній політиці і перехід від одностайності до простої більшості є небезпекою, а що якщо країні нав’язують якісь рішення проти її волі, це дає підстави говорити про "імперіалізм".

Шольц висловився за відмову від одностайності у рішеннях ЄС щодо зовнішньої політики

Прем’єр Угорщини сказав також, що ЄС буцімто не спроможний навіть захистити власні кордони, тому Європа "не повинна змагатися за роль у світовій політиці" і мала би подбати про "скромну мету - бути спроможним зберігати лад довкола свого будинку".

Орбан також закликав до нової стратегії ЄС щодо війни РФ проти України, заявивши, що санкції провалилися, а Україна ніколи не переможе.

Нагадаємо, дискусія про відмову від принципу одностайності особливо активізувалася під час погодження шостого пакета санкцій проти Росії - після того, як Угорщина довгий час блокувала його, вимагаючи винятків для себе у нафтовому ембарго. Прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявляв, що це поставить під загрозу енергетичну безпеку та називав новий пакет санкцій проти РФ "історичною помилкою". Також через позицію Будапешта до санкційного списку не внесли патріарха Кирила. 

Європарламент також закликав до зміни процедури ухвалення рішень щодо санкцій.

Читайте також: Угорщина обирає сторону зла. Знову, як у 1939 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: