У ЄС закликали встановити поріг максимальної температури для роботи у спеку

Понеділок, 25 липня 2022, 12:27

У понеділок, 25 липня, профспілки закликали Єврокомісію запровадити поріг максимальної температури для робітників, які працюють просто неба, після того, як троє людей загинули під час роботи в Мадриді через спеку минулого тижня.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Euractiv.

У кількох країнах-членах є законодавство, що обмежує робочий час в умовах надмірної спеки, однак порогові значення різняться. У багатьох країнах немає загальнонаціональних обмежень на роботу у спеку.

В Італії у 16 містах оголосили червоний рівень попередження через екстремальну спеку

Згідно з дослідженням агентства Eurofound, 23% усіх робітників у ЄС чверть часу зазнавали впливу високих температур. Ця цифра зростає до 36% у сільському господарстві та промисловості та до 38% у будівельників.

У більшості країн ЄС немає законодавства про максимальну температуру на робочому місці, хоча в Бельгії, Угорщині та Латвії є деякі обмеження.

У Франції, де нині немає меж максимально допустимої температури для роботи, профспілка заявила, що лише у 2020 році 12 робітників загинули через вплив спеки.

Швеція зареєструвала найспекотніший день за останні 75 років 

В Іспанії, де минулого тижня від сильної спеки загинули троє працівників, існують температурні обмеження, але лише для певних професій. На той час температура в Мадриді наближалася до 40°C.

Оскільки глобальні середні температури більш ніж на 1,1°C вищі, ніж у доіндустріальну епоху, Європа страждає від дедалі більшої кількості рекордних періодів спеки.

Як повідомлялося, магазини у Франції зобов’яжуть зачиняти двері під час використання кондиціонерів, в іншому разі доведеться сплатити штраф.

Унаслідок екстремальної спеки, яка накрила Європу в останні дні, померли вже понад 1700 людей в Іспанії та Португалії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.