У партії Додона заявили про "полювання на відьом" через розслідування щодо партії "Шор"

Понеділок, 25 липня 2022, 15:58

У Партії соціалістів Молдови, яку раніше очолював проросійський експрезидент Ігор Додон, звинуватили партію влади у "полюванні на відьом" через розслідування щодо партії "Шор" і заявляють, що очікують такого ж щодо себе.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

Соціалісти звинуватили правлячу партію Маї Санду PAS "Дія та солідарність" у тиску на політичних опонентів та заявили, що мають інформацію про нібито підготовку "масштабного полювання на відьом" щодо членів та активістів своєї політсили - "так само, як це зараз відбувається щодо іншої опозиційної партії".

Вони заявляють, що керівництво країни буцімто "хоче змусити опозицію замовкнути за допомогою політичних справ та демонстративних арештів" та "перетворює Молдову на диктатуру, контрольовану однією партією". 

Речниця PAS Адріана Влас у відповідь назвала заяви соціалістів "популістською нісенітницею", яку вони озвучують для маніпуляції громадською думкою. 

Як повідомлялося, у Молдові 25 липня проходить близько сотні обшуків у рамках розслідування щодо незаконного фінансування партії "Шор", на додачу до тих, які відбулися 21 липня. 

У рамках цієї справи позбавили депутатської недоторканності і взяли під арешт на 30 діб депутатку Марину Таубер.

Нагадаємо, Ігор Додон, який залишається почесним головою Партії соціалістів, з кінця травня перебуває під домашнім арештом. Йому інкримінують пасивну корупцію, незаконне збагачення, держзраду і фінансування політичної партії злочинним угрупованням.

Дивіться також: Весело про політику Молдови, і всерйоз про її вагу для України. Додон, Санду, Плахотнюк без цензури

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: