Резиденцію президента Німеччини не будуть освітлювати вночі для економії електроенергії

фото
Понеділок, 25 липня 2022, 16:48

Для економії електроенергії резиденція президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра "Бельвю", розташована в Берліні, більше не буде підсвічуватися ліхтарями вночі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

За словами представниці офісу Штайнмаєра, відтепер "Бельвю" буде підсвічуватися в нічну пору доби лише у разі візитів іноземних офіційних осіб. Нічне освітлення фасаду будівлі відімкнули ще у травні, а прилеглої території – лише приглушили з міркувань безпеки.

Резиденція президента Німеччини
Резиденція президента Німеччини "Бельвю" в Берліні
Фото: DPA

Зазначається, що "Бельвю" й до цього частково отримував електроенергію від гідроелектричних електростанцій, а також сонячних панелей, розташованих на даху будівлі.

У межах реновації резиденції планується збільшити частку відновлюваної енергії – зокрема перевести систему опалення на геотермальну енергію (зараз опалення в будівлі централізоване, системи вентиляції немає).

Також представниця офісу президента Німеччини зазначила, що глава держави користується лімузинами з гібридним двигуном, крім того, для працівників доступні чотири велосипеди, кількість яких планують збільшити з часом.

Нагадаємо, минулого тижня віцеканцлер, міністр економіки Німеччини Роберт Габек анонсував черговий "пакет енергетичної безпеки", яким федеральний уряд Німеччини хоче відреагувати на майбутній дефіцит газу та енергії восени та взимку новими заходами.

Дефіцит енергоресурсів у Європі, викликаний війною Росії в Україні, а також газовим шантажем Москви, спричинився до зростання цін на них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: