Біля Брюсселя побудують мегабасейн, щоб люди ховались від спеки

фото
Понеділок, 25 липня 2022, 23:10

На тлі аномальної спеки влада бельгійської столиці Брюсселя анонсувала плани побудови великого громадського басейну.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Басейн завдовжки 355 метрів, 13 метрів завширшки й до 2,5 метра завглибшки буде розташований на північному заході Брюсселя біля міського каналу Акенкай. Там також спроєктують дитячу зону та басейн для дайвінгу.

Крім того, басейн, відгороджений від Акенкаю стіною і пляжем, міг би працювати як фільтр для очищення брудної води каналу, що потенційно дасть людям більше можливостей поплавати.

 
Фото: KIS STUDIO/SWECO

Бенуа Геллінґ – радник партії "Зелених", які розробили план створення басейну, каже, що прогнози свідчать про все більший попит на купальні споруди в місті, де басейнів мало, а дощі вважаються більш характерними.

За планом, у басейні одночасно зможуть перебувати 500 плавців, а протягом дня – приблизно 2500 людей, тож доходи від квитків дозволять споруді окупити себе.

Для зведення басейну міська влада Брюсселя планує восени затвердити фінансування в розмірі 11,4 мільйона євро. Місце може бути готове до відкриття у 2027 році.

Як повідомлялося, більшість країн Західної Європи страждають від виснажливої ​​спеки, у багатьох із них побиті температурні рекорди та вирують масштабні пожежі.

Температурні рекорди були зафіксовані у Великій БританіїДаніїШвеції та інших європейських країнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.