У Німеччині засудили жінку, яка разом із малим сином долучилася до ІДІЛ

Вівторок, 26 липня 2022, 20:08

Вищий земельний суд Дюссельдорфа у вівторок засудив до 3,5 року ув’язнення громадянку Німеччини, яка разом із малим сином у 2015 році вирушила до Сирії та стала членкинею терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Суд ухвалив, що засуджена Верена М. (її повне ім’я не розголошується відповідно до законодавства Німеччини) має бути визнана винною за зокрема членство в іноземній терористичній організації та викрадення неповнолітнього.

У 2015 році Верена М. поїхала до Сирії разом із сином, якому тоді було п’ять років, без відома батька дитини. Там вона виховувала хлопчика відповідно до ідеології ІДІЛ, її новий чоловік воював на боці терористів, крім того, в пари були два автомати Калашникова.

Судді встановили, що дитині пощастило залишитися неушкодженою після двох вибухів під час перебування в ІДІЛ. Жінка здалася курдським силам у 2019 році. Вона та троє її дітей (ще двоє народилися в Сирії) були репатрійовані до Німеччини у жовтні минулого року.

У Німеччині наразі розглядають ще кілька судових справ, пов’язаних із жінками, які вирушили на підконтрольну ІДІЛ територію. У червні німця, який вивіз свою маленьку доньку до Сирії та нібито тримав у полоні чужу жінку, засудили до трьох років і трьох місяців ув’язнення.

Нагадаємо, минулого року німецький суд засудив до довічного ув'язнення 29-річного вихідця з Іраку, який зв'язав поневолену ним п'ятирічну дівчинку і залишив її під палючим сонцем, внаслідок чого вона померла. 

Читайте також: Браття по тероризму: як армія Росії копіює ІДІЛ, включно зі шляхом до поразки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.