В МЗС Росії заявили, що латвійські силовики тиснуть на росіян, які хочуть в'їхати в Латвію

Середа, 27 липня 2022, 16:09

Міністерство закордонних справ Росії у середу викликало тимчасову повірену у справах Латвії Дацу Рутка і висловило їй протест "у зв'язку із тиском силовиків на росіян під час в'їзду до Латвії".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Коммерсант".

"Їй було виражено рішучий протест і вручено відповідну ноту щодо провокаційних дій латвійських правоохоронних органів, які чинять грубий тиск на російських громадян при в'їзді на територію Латвійської Республіки, вимагаючи від них підписати заздалегідь підготовлений папір про незгоду з політикою Російської Федерації", – сказав директор департаменту МЗС РФ Іван Нечаєв.

Латвія, як і інші країни Європейського Союзу, заборонила в'їзд до себе низці російських громадян, які підтримують агресію РФ проти України.

Крім того, в Латвії наразі розглядається законопроєкт про позбавлення громадянства тих росіян, які мають громадянство Латвії та підтримують її війну проти України.

Як повідомлялося, Росія не виключає сценарію, за якого громадянам РФ перестануть видавати шенгенські візи з огляду на дії Заходу у зв’язку з повномасштабною російською агресією проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.