Фермерські протести у Нідерландах: компаніям, які розчищають дороги, надходять погрози

Середа, 27 липня 2022, 19:36

Декілька компаній, яким доручили розчищати дороги від завалів, влаштованих протестуючими фермерам, отримали анонімні дзвінки з погрозами, після чого окремі компанії вирішили не починати роботи.

Про це повідомляє NOS, пише "Європейська правда".

Один з підрядників, який повідомив інформацію на умовах анонімності, каже, що отримав десятки анонімних дзвінків з погрозами. Представник іншої компанії теж повідомив, що їм зателефонували з погрозами смертю. 

У чатах фермерів-учасників протесту публікують назви і контактні дані підрядників, яких залучили до прибирання доріг, та фото їхньої техніки. Втім, у чатах є не лише фермери, а й симпатики протесту. Від кого саме надходили дзвінки, невідомо. 

У Держслужбі Rijkswaterstaat, яка найняла підрядників, повідомили, що отримали відмови від деяких компаній з поясненням, що вони підтримують вимоги фермерів.

Як повідомлялося, минулої ночі фермери влаштували завали з сіна, гною, піску, шин та бетонних блоків на близько десятка доріг країни, протестуючи проти планів уряду зі скорочення викидів азоту.

Фермерські асоціації вважають запропоновані темпи скорочення шкідливих відходів нереалістичними і вкрай збитковими для себе. 


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.